Proiectul „Start în educație – Împreună din prima zi de grădi”, la Cristesti! 174 de copii au primit ghiozdanele cu kit-uri educationale! FOTO

Educația începe de la grădiniță, când are loc primul contact cu un cadru didactic și copilul începe îndelungatul proces de dezvoltare, care se întinde de-a lungul anilor de școală și ulterior, pe tot parcursul vieții.


Tocmai pentru că această etapă este extrem de importantă, directorul Scolii Gimnaziale Nr. 1 Cristesti , prof. Bogdan Ciobanu, impreuna cu inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, prof. Bogdan Suruciuc și doamna inspector An a Agavriloae, au participa la un workshop inițiat de Fundația OMW Petrom și Fundația World Vision România, care au lansat proiectul „Start în educație – Împreună din prima zi de grădi”.


Au fost discuții interactive cu privire la importanța educației timpurii dar și dezbateri despre nevoile comunităților locale din România, pentru o educație preșcolară de calitate. De asemenea, discuțiile au fost aplicate și pe importanța legăturii dintre educatori – copii – părinți, una esențială în dezvoltarea celor mici.


Trei din 10 grădinițe din România au nevoie de dotări și este importantă și latura profesionalizării educatorilor din sistem, prin cursuri de perfecționare, efectuate la anumite intervale de timp.


Botoșaniul a câștigat din acest proiect, prin faptul că, 3.000 de copii din 35 de unități de învățământ ale județului, vor beneficia de un ghiozdan cu rechizite, cu titlu gratuit. Și, da, vorbim de copii din zone defavorizate. Printre cele 35 de unitati de invatamant se numara si Scoala Gimnaziala Nr. 1 din comuna Cristesti, astfel ca un numar de 174 de copii prescolari au primit ghiozdanele cu kit-uri educationale, iar in plus vor fi organizate ateliere de educatie parentala.


O parte dintre parintii copiilor prescolari din comuna Cristesti au primit ghiozdanele la intalnirea ce a avut loc la Centrul Cultural ”Theodor Kristesku”, acolo unde reprezentantii World Vision Romania, inspectorul general al ISJ Botosani, Bogdan Suruciuc, directorul Scolii Gimnaziale Nr. 1 Cristesti, Bogdan Ciobanu, primarul comunei Cristesti, Ionel Lucian Borfotina si viceprimarul Liviu Stanuc au discutat despre importanta relatiei dintre parinti, copii, scoala si adminstratia publica locala.


”Este foarte important ceea ce faceti dumneavoastra acasa. Stiti ca temelia unei case este cea mai importanta. Sunt unii care spun ca vi l-am dat la scoala. Noi incercam sa pregatim copiii pentru viata si sa le oferim acele informatii care sa-i ajute in parcurgerea tuturor etapelor, dar ceea ce faceti dumneavoastra acasa este cel mai important. Educatia este esentiala intr-o societate. Va rog sa fiti alaturi de noi sa facem acest parteneriat intre scoala, administratie, pentru ca-l avem aici pe domnul primar si domnul viceprimar, si parinti.”, a declarat inspectorul general Bogdan Suruciuc.
Primaria comunei Cristesti a fost  partener al acestui proiect, alaturi de Scoala Gimnaziala Nr. 1 Cristesti.
”Cum a spus si domnul inspector general, educatia este cea mai importanta. De asta am pus mare pret pe educatie. Sunt si eu profesor si cand am ajuns primar elevii invatau in conditii precare, in frig si cu fum in clase. Am initiat proiecte pentru a renova toate scolile, am infiintat o gradinita noua in satul Cristesti si am construit o scoala de la zero la Oneaga, tocmai pentru ca cei mici sa aiba conditii bune pentru a invata.”, a spus primarul comunei Cristesti, Lucian Borfotina.
Sari la conținut