ANUNT! Platformele de deseuri au fost imprejmuite! Sfaturi pentru separarea deseurilor și reciclare – FOTO

Stimati cetateni, va anuntam ca toate platformele pentru depozitarea gunoiului menajer si reciclabil au fost imprejmuite cu gard, pentru a nu mai avea probleme in legatura cu imprastierea gunoaielor prin imprejurimi.

Totodata venim cu rugamintea de a separa deseurile menajere de cele reciclabile (plastic, metal, hartie, carton) pentru ca Primaria Cristesti plateste facturi foarte mari pentru separarea deseurilor. Folositi tomberoanele GALBENE doar pentru plastic si metal. Nu aruncati in tomberoanele galbene deseuri menajere!

Va atasam ultima instiintare de plata venita de la A.D.I. ECOPROCES, firma care gestioneaza deseurile din judetul Botosani. In ultimele 3 luni ale acestui an, IULIE, AUGUST si SEPTEMBRIE, s-au colectat 200 de tone de deseuri, din care deseuri selective (platic) doar 680 de kg. Pentru serviciile de sortare si depozitare, Primaria Cristesti trebuie sa plateasca 24.095,54 lei. Daca reusim sa selectam deseurile mai mult, aceste sume se vor micsora.

Sfaturi pentru separarea deseurilor și reciclare

Daca vrem sa vedem schimbari pe planeta, nimic mai bun decat sa le incepem noi insine. Separarea deseurilor pentru reciclarea ulterioara este o sarcina fundamentala pentru a ajuta la o planeta mai curata si la ingrijirea resurselor naturale.

In ultima vreme, s-a pus mult accent pe importanta separarii gunoiului de casa. Multi oameni respecta cu strictete aceste indicatii. Pe de alta parte, altii au probleme sa o faca.

Majoritatea pretinde lipsa de informatii pentru a nu respecta aceasta obligatie. Prin urmare, va spunem tot ce trebuie sa stiti despre asta.

Intelegem prin gunoaie toate acele elemente pe care nu le mai folosim. Lipsa lor de valoare economica sau productiva le face dispensabile, de aceea, se decide aruncarea lor in cos.

Din fericire, practicile precum arderea gunoiului sunt respinse din cauza efectelor lor ireparabile asupra mediului. In mod progresiv, acestea au fost inlocuite cu practici mai ecologice, cum ar fi reciclarea.

Prima veriga din acest lant sunt consumatorii; adica fiecare dintre noi. Suntem cu totii responsabili de demararea acestui proces de tratare a deseurilor pentru tratarea ulterioara. Daca doriti sa aflati mai multe despre cum sa aplicati acest proces acasa, acest articol va va ajuta.

De ce este important sa separati gunoiul?

Pe langa faptul ca este o obligatie pentru locuitorii multor localiattei din intreaga lume, separarea gunoiului are mai multe beneficii. Aici va spunem cateva dintre ele:

 • Economisirea resurselor regenerabile si neregenerabile: ambele tipuri sunt utilizate in productia industriala. Reciclarea articolelor de ambele feluri ofera timp pentru ca natura sa le inlocuiasca, daca este posibil.

 • Emisii mai reduse de gaze: acest lucru are un impact pozitiv asupra incalzirii globale si asupra schimbarilor climatice. Daca companiile ar produce mai multe articole reciclate, ar folosi mai putina energie. Aceasta se obtine in principal prin arderea petrolului, carbunelui si gazului.

 • Reducere remarcabila a costurilor: economiile sunt o consecinta directa a reciclarii. Aceasta include costurile cu apa si combustibil pentru transport.

Sfaturi pentru separarea gunoiului

 • Hartie si carton : ambalaje din carton, ziare, reviste etc.

 • Sticla : aceasta categorie include sticle, borcane.

 • Plastic: peturi si sticle reciclabile

Acum, realitatea arata ca multi oameni refuza sa aiba trei sau patru cosuri de gunoi acasa pentru a separa gunoiul conform instructiunilor. In aceste cazuri, este recomandabil sa urmati urmatoarele sfaturi.

 1. In bucatarie

Pentru a nu avea patru cosuri diferite, puteti aseza doua in bucataria dvs.:

 • Unul pentru deseurile organice.

 • Altul pentru anorganice.

Astfel, puteti arunca deseurile alimentare si ambalajele intr-un mod practic.

 1. Cosuri alternative

Mana in mana cu cele de mai sus, puteti pune un cos in baie pentru deseuri precum hartie igienica, servetele, scutece de unica folosinta sau prosoape umede. Adaugati si altul in curte pentru sticlele de sticla.

 1. Duceti alte tipuri de articole la un punct de reciclare

Toate comunele au un loc unde se primesc alte tipuri de articole greu de aruncat. Aici putem include:

 • Baterii auto

 • Dispozitive electrice si electronice.

In comuna Cristesti acest loc este in curtea primariei! AICI puteti sa scapati de deseurile electrice si electrocasnice!

Sari la conținut