Primaria Cristesti vine in ajutorul cetatenilor afectati de seceta. Masuri luate de urgenta – FOTO, VIDO

Din cauza secetei si a caniculei din ultimele saptamani, dar si faptului ca SC Nova Apaserv SA a redus furnizarea apei in comuna, Primaria Cristesti a fost nevoita sa ia masuri urgente pentru a veni in sprijinul populatiei.

Astfel, miercuri dimineata s-a intrunit in sedinta de urgenta Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta, care a decis achizitia de combustibil, dar si a unui numar de 10 bazine de 1000 l, pentru a putea transporta apa menajera cetatenilor afectati. Ulterior a fost intrunit si Consiliul Local Cristesti, care prin HCL Nr. 35 / 29.06.2022 a aprobat solicitatea C.L.S.U. Cristesti.

Primaria Cristesti, prin Serviciul de Voluntariat pentru Situatii de Urgenta Cristesti a inceput deja sa transporte apa menajera catre zonele afectate. In plus, Primaria Cristesti a solicitat sprijinul Institutiei Prefectului, dar si Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Botosani, pentru ca pompierii militari sa ne aduca apa.

Imediat ce bazinele vor ajunge in curtea Primariei, SVSU Cristesti va intensifica transportul de apa menajera catre populatie.

?Cum să faceți față căldurii?
✔️ ️beți suficientă apă pentru a vă hidrata; ️
✔️purtați pălării de soare, haine lejere de culori deschise; ️
✔️evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare;
✔️️ consumați fructe și legume proaspete;
✔️ ️păstraţi legătura cu persoanele în vârstă din familia dumneavoastră, interesați-vă de starea de sănătate a acestora şi oferiţi-le asistenţă la nevoie;
✔️ ️nu lăsați copiii sau animalele singuri / singure în autoturisme;
✔️ ️alternați perioadele de lucru cu cele de repaus.

Sari la conținut