START al Campionatului National de Scrabble, organizat la Cristesti – GALERIE FOTO

Vineri s-a dat startul primei zile de concurs in cadrul Etapei I a Concursului National de Scrabble Individual, eveniment ce are loc la Caminul Cultural din Cristesti. 

Din cei 40 de participanti din intreaga tara, 21 sunt din satul Oneaga, acolo unde copiii sunt pregatiti de invatatorul Vasile Mihalache. Prezent la concurs, Catalin Caba, vicepresedintele Federatiei Romane de Scrabble, a laudat copiii din Oneaga.

”La Oneaga este o traditie mare in scrabble, datorita domnului invatator Vasile Mihalache, care de ani de zile invata copii din zona scrabble si aici avem o pepiniera foarte importanta. Scrabble-ul este un sport al mintii foarte ofertant, fiindca este singurul care face legatura cu vocabularul limbii materne, adica limba romana, dar avem concursuri si in limba engleza sau franceza. Copii au ocazia sa-si faca prieteni, sa cunoasca locuri noi, sa viziteze tara.”, a declarat Catalin Caba.

La deschiderea concursului national a participat si primarul comunei Cristesti, Lucian Borfotina, care le-a urat copiilor mult succes.

”Ma bucur ca am rausit sa va primim in aceasta frumoasa sala, o sala construita exact pentru acest tip de evenimente. Va doresc mult succes la concurs si distractie placuta, pentru ca am inteles ca maine va veti si distra. Felicitari organizatorilor!”, a spus Lucian Borfotina.

Scrabble (distribuit în România și sub denumirea jocul cuvintelor) este un joc în care participanții formează cuvinte prin plasarea de litere pe o tablă având dimensiunile de 15×15 pătrățele. Cuvintele se pot forma pe orizontală sau pe verticală, precum la cuvinte încrucișate, iar punctajul obținut este mai mare atunci când literele folosite sunt mai rare (mai valoroase) sau când sunt plasate pe pătrățele divers colorate, care dau diferite bonificații, ale tablei de joc. Numărul de litere și valoarea lor sunt caracteristice fiecărei limbi și se raportează la frecvența apariției lor în limba respectivă. Cuvintele sunt valide doar dacă corespund dicționarelor acceptate oficial.

Festivitatea de premiere va avea loc duminica, incepand cu ora 13:00.

Sari la conținut