IPS Teofan, slujba la Biserica ”Sfântul Gheorghe” din Oneaga – FOTO, VIDEO

Moment important in Parohia Oneaga, acolo unde joi seara, preotul paroh al Bisericii ”Sfantul Gheorghe”, Musteaţă Ştefănel-Radu, a primit vizita Înaltpreasfintitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, si a Parintelui Protopop Petru Fercal, impreuna savarsind slujba Vecerniei.

Vecernia (εσπερινός) este prima slujbă din Slujbele de peste zi slujite în Biserica Ortodoxă. Deoarece ziua liturgică începe la apus, Vecernia este slujită, în mod tradițional, seara devreme. Pentru multe parohii, vecernia este principala slujbă de seară.

Înaltpreasfintitului Teofan a ajuns la Oneaga in jurul orei 18:00 si a fost întampinat de putin peste 100 de enoriasi, care au respectat intocmai regulile impuse, slujba avand loc in aer liber.

”Pentru ca este primavara, pentru ca este soare frumos, pentru ca sunteti multi Slava Domnului, pentru ca avem priveliste asupra cimitirului, este mai bine sa face slujba Vecernie afara. Sa va imbracati binisor, pentru ca este un soare inselator. Sa incercati sa va imprastiati asa toata curtea. Inteleg ca aveti hram maine, Sfantul Gheorghe. Am vrut ca in drum spre Botosani am vrut sa ma opresc aici la dumneavoastra sa particip la slujba Vecerniei, sa ne bucuram impreuna de hramul bisericii dumneavoastra.”, a spus inaintea slujbei IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Slujba a avut loc in altarul de vara, chiar intre cele doua santiere. In partea stanga se lucreaza la interiorul bisericii, care a fost renovata din cauza igrasiei, sub sapa fiind montate tevi de aerisire, dar si incalzire in pardoseala. In partea dreapta se continua lucrarile la Așezămantul Sfantul Efrem cel Nou. 

La slujba au participat atat primarul comunei Cristesti, Lucian Borfotina, cat si viceprimarul Liviu Stanuc.

Sari la conținut