FINALIZAT – Reabilitare, modernizare si dotare Școala Gimnazială Nr. 2 Oneaga

Pe 24 ianuarie 2020 toti romanii au sarbatorit Mica Unire a Principatelor Romane insa pentru parintii, elevii si profesorii din satul Oneaga a fost o sarbatoare aparte!

Este vorba despre Scoala Gimnaziala Nr. 2 din satul Oneaga, comuna Cristesti, care a fost renovata in totalitate cu bani de la Ministerul Dezvoltarii. 

Suma investitiilor s-a ridicat la aproape 350.000 de euro, lucrarea a constat in refacerea acoperisului, peretilor, extinderea scolii pentru camera celor doua centrale termice si a unui bazin de apa, refacerea salilor de clasa, construirea toaletelor in interior, astfel ca elevii si profesorii au scapat de WC-ul din curtea scolii, care va fi daramat cat de curand.

Preotii din satele Oneaga si Unguroaia au sfintit scoala, iar la eveniment au participat profesorii, elevii, parintii, dar si primarul comunei Cristesti, Lucian Borfotina, cel care va candida in vara pentru functia de primar al Municipiului Botosani. Acesta s-a declarat mandru de aceasta lucrare, mai ales ca totul a fost finalizat in doar 7 luni, desi termenul de executie era de 12 luni: 

”A iesit foarte frumos si chiar este o lucrare de care sunt mandru. Copiii trebuie sa invete. Lucrarile au inceput in vara, imediat dupa incheierea anului scolar si au durat pana saptamana trecuta, insa nu am dat drumul elevilor sa invete pentru ca am vrut sa se incalzeasca putin peretii”, a declarat primarul Lucian Borfotina.

Elevii au fost cei mai bucurosi atunci cand au intrat in noile sali de clasa, dar mult mai bucurosi au fost parintii, pentru ca cei mici au conditii exact ca la oras si nu mai stau cu grija ca se pot intampla accidente in WC-ul din curte.

 ”Este foarte frumos totul. Chiar ii multumim domnului primar Lucian Borfotina ca a avut grija si de copiii nostri. Mereu stateam cu grija atunci cand fata mea mergea la WC-ul de afara. Sa speram ca acum vor invata mai bine pentru ca au alte conditii”, a marturisit una dintre mamicile prezente la eveniment. 

Primarul Lucian Borfotina spune mai are de finalizat lucrarile de renovare din alte doua scoli, iar mai apoi vrea sa renoveze inca doua scoli si o gradinita, pentru ca toti elevii din comuna Cristesti sa beneficieze de conditii bune pentru a studia.

Sari la conținut